Undvik riskerna med onlinedejting

Risker med onlinedejtingTack vare internet kan man idag nå vem som helst i Sverige och världen. Dagarna då kommunikation människor emellan var besvärlig är idag ett minne blott.

Internet återspeglar till stor del den analoga världen, vilket innebär att saker som vi gillar att göra på nätet är sånt som vi också tycker om i det verkliga livet. Ett bra exempel på detta är just onlinedejting. Nu för tiden är dejting online helt naturligt och vem som helst kan logga in på nätet för att hitta sin sanna kärlek.

Onlinedejting har många fördelar, men också en hel del risker. I denna artikel tar vi upp just riskerna med att dejta online. Inte för att folk att ska känna oro inför onlinedejting, utan för att sprida kunskap och på så sätt förebygga eventuella problem som kan uppstå.

  1. När du dejtar på nätet får du kontakt med människor som du inte känner eller vet något om. Kanske blir du rent av kär i en människa du knappt känner. En kille som kallar sig ”Erik” kanske inte är samma person i verkligheten. Det är alltså lätt att utge sig för att vara någon annan då personen på andra sidan inte kan se vem man är.
  2. På nätet finns det gott om bedragare som av en eller annan anledning försöker luras. Vilken garanti har du för att personen du pratar med inte är en lurifax? Hur vet du att ”hon” inte är en ”han”? Det finns många historier om folk som blivit lurade på ett eller annat sätt online. Försäkra dig därför om att personen du pratar med är ärlig innan du eventuellt börjar inleda något seriöst. Någon som frågar dig om pengar är med största sannolikhet en bedragare. Det finns nättjuvar som kommer upp med de mest otroliga historier för att få dig att känna medlidande och därmed ge bort dina pengar. Gör inte detta. Får du minsta indikation om att något inte står rätt till är det bäst att ignorera personen och ta bort honom eller henne från din kontaktlista.
  3. Vid onlinedejting bygger man ofta upp höga förväntningar om hur sin potentiella partner är i verkliga livet. Någon som är extremt pratglad på nätet kanske inte är det i verkligheten och vice versa. När man väl träffar sin partner kanske den inte har samma röst, kroppsspråk osv. som man förväntade sig. Genom att i förväg verkligen lära känna personen så gott det går via nätet och telefon är riskerna mindre att du blir besviken när ni väl träffas på riktigt. Detta kommer bespara dig både tid, pengar och lidande.

Kommentera